Friday, August 4, 2023

Matkalla Göteborgiin

Tänään alkoi matka Kuopiosta Göteborgin ÖtillÖ-kisaan ja startti paukahtaa sunnuntaina. Luvassa siis jälleen intensiivinen kisaviikonloppu Pohjois-Savon perukoilta (lue: sydämestä) maailmalle. Fiilis on kaikin puolin innostunut: Jalat odottavat kallioita ja kello jalkoja. Viitisen sataa (liekö enemmänkin) osallistujaa koko kisassa eli sattuu ja tapahtuu. Mukana myös kouralliset muita suomalaisia. Empäkä ole meressäkään uinut pulahduksia lukuun ottamatta yli kahteen vuoteen.

Uinteja yhteensä 27 kpl (6,9 km), kokonaismatka 33,3 km

Tulostavoittelun näkökulmasta valmistautuminen kisaan on sujunut amatööriurheilijamaisen mallikkaasti. Kesän kuntopohjana on kolmen viikon takainen pyöräreissu Saimaalla höystettynä Mäntyharjun swimrun-kisalla. Siitä palauduttuani olen ehtinyt tehdä vielä useita täsmätreenejä ja nyt viimeiset päivät viettänyt kevyesti liikkuen ettei kroppa lepoon jumiudu. Plussat ja miinukset kisaan:


+ Juoksuvauhti kulkee omalle tasolleni oikein hyvin (rento pace sileällä hyvinkin alle 4.00) ja kestävyys varmasti riittää noin "lyhyeen" kisaan. 
+ tekninen ja suht tasainen maasto sopii raskaalle suunnistajakropalleni kuin Rydman persuihin
+ kisanälkää riittää, onhan tässä oltu nyt enemmän järjestävällä puolella


- uinti ei edelleen ole sillä tasolla, mitä näissä kisoissa tarvittaisiin: helppo sub 1.20 pace kulkee korkeintaan 200m kun sen pitäisi olla perusheinää. Puutteita varmasti sekä maksimivoiman että lihaskestävyyden puolella. On tässäkin kuitenkin suunta ollut oikea.
- lajiharjoittelua on tullut hyvin vähän, mikä vaatii tarkempaa keskittymistä vaihtoihin
- reitti ei ole minulle tuttu, joten vauhdin ja tankkauksen jakaminen parhaiten on vaikeampaa. Toisaalta psyykkisesti uusi reitti viehättää enempi!


Miinuslista näyttää pidemmältä, mutta se kuvaa enemmän analyyttistä suhtautumistani kuin itseluottamustani. Tavoitteenani on sunnuntaina nousta kisan jälkeen korokkeelle.


Kisaa voit seurata osoitteessa www.otilloswimrun.com/live
Sivu tuntuu kyllä toimivan vaihtelevasti eri laitteilla, mutta hyvän päivän tullen pitäisi näkyä siellä myös gps-seuranta livenä!


Nyt jatkuu junamatka kohti Espoota. Iltauinnit tarkoitus käydä Leppävaaran ulkoaltaalla ja huominen päivä viettää Göteborgissa ja ilta sitten Styrsön saarella. Tähän kesään peilaten kisasää vaikuttaa hyvin tavanomaiselta eli sen suhteen ei ole odotettavissa kummoisempia. Toki märkkärissä juostessa tulee kuuma aina!