Kuopio Swimrun -kurssit

Kuopio Swimrun järjestää jälleen Swimrun-lajikursseja kesäkuussa 2023! Swimrun on uudehko luontoliikuntalaji, jossa polkujuoksu ja avovesiuinti vuorottelevat sulavasti maaston mukaan. Kuopion ympäristö tarjoaa loistavat puitteet tälle upealle lajille. Vuonna 2023 järjestämme kaksi eritasoista kurssia, jotka on esitelty alla:


Kuva: Henry Grönholm

Kuopio Swimrun -kurssit 2023 on toistaiseksi myyty loppuun. Jos kuitenkin olet kiinnostunut osallistumaan kurssille, mutta sinulla ei ole vielä paikkaa, laita meille viestiä! Selvitämme kolmannen kurssiryhmän järjestämistä.


Alkeiskurssi maanantaisin klo 17.30 (4 x 1,5h + teorialuento ennen kurssin alkua)

VAADITTAVA LÄHTÖTASO: Osaat uida yhtäjaksoisesti 200 metriä selkä-, vapaa- tai koira-uinnin tekniikalla (= perus uimataito). Jaksat hölkätä 5 kilometrin lenkkejä.

Ajankohdat: ma 5.6., ma 12.6., ma 19.6., ma 26.6. Klo 17.30 – 19.00

Alkeiskurssilla tutustutaan swimrunin lajitekniikkaan, suorituspaikkoihin ja varusteisiin. Yhdessä totuttaudutaan avovesiuintiin ja vedessä suunnistamiseen useilla lyhyillä uintiosuuksilla. Joka harjoituskerralla kierretään kevytvauhtinen swimrun-lenkki (noin 5 km) Kuopion järvi- ja polkumaastoissa. Alkeiskurssilla saat ensikosketuksen tähän upeaan luontoliikuntalajiin! Kurssille otetaan enintään 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Täynnä


Jatkokurssi torstaisin klo 17.30 (5 x 2h)

VAADITTAVA LÄHTÖTASO: Jaksat uida yhtäjaksoisesti avovedessä vähintään 500 metriä vapaauinnin tekniikalla. Jaksat hölkätä 10 kilometrin lenkkejä.

Ajankohdat: to 1.6., to 8.6., to 15.6., to 22.6., to 29.6. Klo: 17.30 – 19.30

Jatkokurssilla kehitetään swimrunin lajitekniikkaa ja perusteita. Aiempaa lajikokemusta ei edellytetä, mutta riittävä avovesiuintitaito on välttämätöntä. Joka harjoituskerralla kierretään erilainen swimrun-lenkki (8 - 10 km) Kuopion järvi- ja polkumaastoissa. Jatkokurssilla saat eväitä kansalliseen swimrun-tapahtumaan osallistumiseksi. Kurssille otetaan enintään 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.  Täynnä


Kumpikin kurssi sisältää:

* Kattavan tutustumisen swimruniin lajina
* Kurssikohtaisen lajitaitovalmennuksen / -opastuksen ryhmässä
* Opastetut swimrun-reitit joka kurssikerralla eri puolilla Kuopiota
* Swimruniin suunnitellun märkäpuvun vuokralle koko kurssin ajaksi (voi uiskennella myös omalla ajalla)
* Kurssikerroilla jokaiselle osallistujalle lainaksi tarvittavia swimrun-välineitä (erityisesti pullis)
* Mahdollisuuden lunastaa vuokramärkäpuku ja muita swimrun-välineitä itselleen kurssilaishintaan
* 20% alennuksen osallistumismaksusta Kuopio Swimrun -tapahtumaan lauantaina 8.7.2023


Omina varusteina tarvitset mukaasi vain uimapuvun, uimalasit ja polkujuoksuun soveltuvat kengät. Harjoituspaikat tarkentuvat myöhemmin, mutta kaikki aloituspaikat ovat Kuopion kaupungin ympäristössä, joten voit saapua paikalle auton sijaan myös pyörällä tai julkisin.


Kurssihinnat (Alkeis- / Jatko-kurssi):

159€ / henkilö (omalla märkäpuvulla 100€)(sis. alv. 10%, pl. yritysmyynti)


Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Sampo Hyppölä, kuopioswimrun(a)gmail.com, puh. 044 250 5343

Ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 21.5.2023. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksua ei palauteta (pl. loukkaantuminen koko kurssin ajaksi, lääkärintodistus esitettävä).


Mainitse ilmoittautuessasi:

Nimi

Puhelinnumero

Lyhyt kuvaus lähtötasostasi

Pituus ja paino (tai maininta, että käytät omaa märkäpukua)


HUOM! Märkäpuvun käyttäminen on välttämätöntä molemmilla kursseilla. Mikäli et vuokraa pukua, tulee sinulla olla oma märkäpuku. Alkuun voit päästä triathlon- tai uintimärkäpuvulla mutta jatkoon suosittelemme lajiin suunniteltua märkäpukua, joka on varusteltu myös juoksuominaisuuksilla.


Osallistuminen kurssille tapahtuu omalla vastuulla. Uimataitoinen alle 18-vuotias voi osallistua kurssille huoltajansa luvalla / seurassa.


Jos jokin mietityttää, kysy ihmeessä. Autamme mielellämme. Savon Sanomien jutun kesän 2020 kurssista voit lukea täältä


Kuva: Maisa Parviainen


Tervetuloa kokemaan Kuopion maastoja aivan uudessa valossa!

Terveisin Kuopio Swimrun -kurssien vetäjät Sampo Hyppölä ja Saara Grönholm.