Kuopio Swimrun -kurssit

Kuopio Swimrun -kurssit käynnistyvät jälleen kesäkuussa! Swimrun on luontoliikuntalaji, jossa polkujuoksu ja avovesiuinti vuorottelevat maaston mukaan. Kuopion ympäristö tarjoaa loistavat puitteet tälle upealle lajille. Tänä vuonna järjestämme kaksi eritasoista kurssia, jotka on esitelty alla:


Huom! Varsinainen ilmoittautuminen kursseille on päättynyt. Voimme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan ottaa vielä osallistujia mukaan, mutta emme voi taata sopivan kokoisen märkäpuvun saatavuutta (tai sen pikatilaamisesta voi kertyä lisämaksua).

Alkeiskurssi tiistaisin klo 17.30 (4 x 1,5h)
Lähtötaso: Osaat uida yhtäjaksoisesti 200 metriä selkä-, vapaa- tai koira-uinnin tekniikalla. Jaksat edetä poluilla pääosin kävellen, osittain hölkäten.
Ajankohdat: ti 8.6., ti 15.6., ti 22.6., ti 29.6.                               Klo 17.30 – 19.00
Alkeiskurssilla tutustutaan swimrunin lajitekniikkaan, suorituspaikkoihin ja varusteisiin. Yhdessä totuttaudutaan avovesiuintiin ja vedessä suunnistamiseen lyhyillä uintiosuuksilla. Joka harjoituskerralla kierretään swimrun-lenkki eri maastossa. Alkeiskurssilla tutustut lajiin ja saat kerättyä itseluottamusta swimrun-tapahtumaan osallistumiseksi. Kurssille otetaan enintään 15 hlöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

 
Jatkokurssi torstaisin klo 17.30 (5 x 2h) (muutama paikka jäljellä!)
Lähtötaso: Osaat uida yhtäjaksoisesti vähintään 500 metriä vapaauinnin tekniikalla. Jaksat edetä poluilla pääosin hölkäten, osittain kävellen.
Ajankohdat: to 3.6., to 10.6., to 17.6., to 24.6., to 1.7.          Klo: 17.30 – 19.30
Jatkokurssilla kehitetään swimrunin lajitekniikkaa ja perusteita. Aiempaa lajikokemusta ei edellytetä, mutta avovesiuinnin hallitseminen on hyödyksi. Joka harjoituskerralla kierretään swimrun-lenkki eri maastossa. Jatkokurssilla saat lisäeväitä swimrun-kilpailuun osallistumiseksi. Kurssille otetaan enintään 15 hlöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

 
Kumpikin kurssi sisältää:
* Kattavan tutustumisen swimruniin lajina
* Lajitaitovalmennuksen / -opastuksen ryhmässä
* Opastetut swimrun-reitit maastossa
* Swimruniin suunniteltu märkäpuku vuokralle koko kurssin ajaksi (voi uiskennella myös omalla ajalla)
* Kurssikerroilla jokaiselle osallistujalle lainaksi swimrun-pullis ja testattavana muitakin swimrun-välineitä
* Mahdollisuus myös lunastaa puku ja/tai pullis itselleen kurssilaishintaan
 
Omina varusteina tarvitset mukaasi vain uimapuvun, uimalakin (kysy lainaksi ellet omista), uimalasit ja polkujuoksuun soveltuvat kengät. Harjoituspaikat tarkentuvat myöhemmin, mutta kaikki aloituspaikat ovat 5 kilometrin säteellä keskustasta, joten voit saapua paikalle auton sijaan myös pyörällä tai julkisin.
 
Kurssihinnat (alkeis- / jatkokurssi):
139€ / henkilö (omalla märkäpuvulla 80€)
Perhe-alennus: 249€ / 2hlö, kun osallistujat ovat samasta perheestä.
 
Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
kuopioswimrun(a)gmail.com, puh. 044 250 5343
Ilmoittaudu viimeistään 16.5.2021. Ilmoittautuminen on sitova.
 
Mainitse ilmoittautuessasi:
Nimi
Puhelinnumero
Lyhyt kuvaus lähtötasostasi
Pituus ja paino (mikäli aiot vuokrata swimrun-märkäpuvun)
 
HUOM! Märkäpuvun käyttäminen on välttämätöntä molemmilla kursseilla. Mikäli et vuokraa pukua, tulee sinulla olla oma märkäpuku. Alkuun voit päästä triathlon- tai uintimärkäpuvulla mutta jatkoon suosittelemme lajiin suunniteltua märkäpukua, joka on varusteltu myös juoksuominaisuuksilla.
 
Osallistuminen kurssille tapahtuu omalla vastuulla. Uimataitoinen alle 18-vuotias voi osallistua kurssille huoltajansa luvalla / seurassa.
 
Jos jokin mietityttää, kysy ihmeessä. Autamme mielellämme. Savon Sanomien jutun viime kesän kurssista voit lukea täältä
 
Tervetuloa kokemaan Kuopion maastot aivan uudessa valossa!
 
Terveisin kurssin vetäjät Sampo Hyppölä ja Saara Grönholm