Kuopio Swimrun -kurssit

Kuopio Swimrun järjestää jälleen Swimrun-lajikursseja kesäkuussa 2022! Swimrun on uudehko luontoliikuntalaji, jossa polkujuoksu ja avovesiuinti vuorottelevat sulavasti maaston mukaan. Kuopion ympäristö tarjoaa loistavat puitteet tälle upealle lajille. Vuonna 2022 järjestämme kolme eritasoista kurssia, jotka on esitelty alla:


Huom! Varsinainen ilmoittautumisaika kursseille on päättynyt, mutta kursseilla on vielä tilaa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota rohkeasti yhteyttä!


Alkeiskurssi maanantaisin klo 17.30 (4 x 1,5h + teoriatunti ennen kurssin alkua)

VAADITTAVA LÄHTÖTASO: Osaat uida yhtäjaksoisesti 200 metriä selkä-, vapaa- tai koira-uinnin tekniikalla (= perus uimataito). Jaksat hölkätä 5 kilometrin lenkkejä.

Ajankohdat: ma 6.6., ma 13.6., ma 20.6., ma 27.6. Klo 17.30 – 19.00

Alkeiskurssilla tutustutaan swimrunin lajitekniikkaan, suorituspaikkoihin ja varusteisiin. Yhdessä totuttaudutaan avovesiuintiin ja vedessä suunnistamiseen useilla lyhyillä uintiosuuksilla. Joka harjoituskerralla kierretään kevytvauhtinen swimrun-lenkki (5–7km) Kuopion järvi- ja polkumaastoissa. Alkeiskurssilla saat ensikosketuksen tähän upeaan luontoliikuntalajiin! Kurssille otetaan enintään 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.


Jatkokurssi tiistaisin klo 17.30 (4 x 2h)

VAADITTAVA LÄHTÖTASO: Osaat uida yhtäjaksoisesti vähintään 300 metriä vapaauinnin tekniikalla. Jaksat hölkätä 10 kilometrin lenkkejä.

Ajankohdat: ti 7.6., ti 14.6., ti 21.6., ti 28.6. Klo: 17.30 – 19.30

Jatkokurssilla kehitetään swimrunin lajitekniikkaa ja perusteita. Aiempaa lajikokemusta ei edellytetä, mutta toisen osalajin vahvuudet tukevat heikomman osalajin kehittämistä. Joka harjoituskerralla kierretään erilainen swimrun-lenkki (7–10km) Kuopion järvi- ja polkumaastoissa. Jatkokurssilla saat eväitä kansalliseen swimrun-tapahtumaan osallistumiseksi. Kurssille otetaan enintään 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.


”ÖtillÖ”-kurssi torstaisin klo 17.30 (5 x 2h)

VAADITTAVA LÄHTÖTASO: Osaat uida yhtäjaksoisesti vähintään 700 metriä vapaauinnin tekniikalla. Jaksat hölkätä 15 kilometrin lenkkejä.

Ajankohdat: to 2.6., to 9.6., to 16.6., to 23.6., to 30.6. Klo: 17.30 – 19.30

”ÖtillÖ”-kurssilla kehitetään swimrunin lajitekniikkaa ja itsenäistä valmentautumista lajin kilpailutapahtumiin. Aiempaa lajikokemusta ei edellytetä, mutta avovesiuintitaito on välttämätöntä. Joka harjoituskerralla kierretään erilainen swimrun-lenkki (9–12km) Kuopion järvi- ja polkumaastoissa. ”ÖtillÖ”-kurssilla saat arvokkaita vinkkejä kokonaisvaltaiseen swimrun-valmentautumiseen. Kurssille otetaan enintään 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.


Jokainen kurssi sisältää:

* Kattavan tutustumisen swimruniin lajina
* Kurssikohtaisen lajitaitovalmennuksen / -opastuksen ryhmässä
* Opastetut swimrun-reitit joka kurssikerralla eri puolilla Kuopiota
* Swimruniin suunnitellun märkäpuvun vuokralle koko kurssin ajaksi (voi uiskennella myös omalla ajalla)
* Kurssikerroilla jokaiselle osallistujalle lainaksi tarvittavia swimrun-välineitä (erityisesti pullis)
* Mahdollisuuden lunastaa vuokramärkäpuku ja muita swimrun-välineitä itselleen kurssilaishintaan
* 20% alennuksen osallistumismaksusta Kuopio Swimrun -tapahtumaan lauantaina 9.7.2022


Omina varusteina tarvitset mukaasi vain uimapuvun, uimalasit ja polkujuoksuun soveltuvat kengät. Harjoituspaikat tarkentuvat myöhemmin, mutta kaikki aloituspaikat ovat Kuopion kaupungin ympäristössä, joten voit saapua paikalle auton sijaan myös pyörällä tai julkisin.


Kurssihinnat (Alkeis- / Jatko- / ”ÖtillÖ”-kurssi):

159€ / henkilö (omalla märkäpuvulla 100€)(sis. alv. 10%)


Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Sampo Hyppölä, kuopioswimrun(a)gmail.com, puh. 044 250 5343

Ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 15.5.2022. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksua ei palauteta (pl. loukkaantuminen koko kurssin ajaksi, lääkärintodistus esitettävä).


Mainitse ilmoittautuessasi:

Nimi

Puhelinnumero

Lyhyt kuvaus lähtötasostasi

Pituus ja paino (tai maininta, että käytät omaa märkäpukua)


HUOM! Märkäpuvun käyttäminen on välttämätöntä kaikilla kursseilla. Mikäli et vuokraa pukua, tulee sinulla olla oma märkäpuku. Alkuun voit päästä triathlon- tai uintimärkäpuvulla mutta jatkoon suosittelemme lajiin suunniteltua märkäpukua, joka on varusteltu myös juoksuominaisuuksilla.


Osallistuminen kurssille tapahtuu omalla vastuulla. Uimataitoinen alle 18-vuotias voi osallistua kurssille huoltajansa luvalla / seurassa. Alaikäinen lapsi maksavan vanhemman seurassa -40% kurssimaksusta!


Jos jokin mietityttää, kysy ihmeessä. Autamme mielellämme. Savon Sanomien jutun kesän 2020 kurssista voit lukea täältä


Tervetuloa kokemaan Kuopion maastoja aivan uudessa valossa!

Terveisin Kuopio Swimrun -kurssien vetäjät Sampo, Saara, Maisa & Co.